Bundll maakt een succes van sponsoring!


Moeilijke tijden voor sponsoring in voetbalwereld

27 februari 2014

De sponsorinkomsten van SC Heerenveen dreigen fors terug te lopen volgend seizoen. Dit maakte Wim Dijk, bestuurslid Commerciële Zaken van SC Heerenveen bekend. In januari liet Eredivisie CV in de jaarcijfers van vorig seizoen al zien dat de sponsorinkomsten van de Eredivisieclubs in 2012/2013 met 10 miljoen zijn gedaald. Het zijn dus moeilijke tijden voor sponsoring in de voetbalwereld.

Ook veel amateurverenigingen worstelen met sponsoring, en lopen vaak sponsorinkomsten mis. Sponsorinkomsten zijn erg belangrijk voor een voetbalvereniging, maar tijd en energie van vrijwilligers is vaak schaars. Zij kunnen de sponsoring daardoor niet zo professioneel aanpakken als de BVO's. Hierdoor lopen voetbalverenigingen regelmatig sponsorinkomsten mis. Daarom is het belangrijk dat deze vrijwilligers hun tijd effectief kunnen inzetten en op tijd in actie kunnen komen.

Een duidelijk overzicht van alle sponsorafspraken is daarbij erg belangrijk. Deze les leerde Harold Dijkstra uit eigen ervaring in de sponsorcommissie bij S.C. Stiens. Net op tijd: "Het bestaande document met sponsorafspraken was niet compleet, waardoor een groot deel van de sponsoring niet gefactureerd was." De betreffende sponsoring is toen alsnog in rekening gebracht, zodat S.C. Stiens deze sponsorinkomsten uiteindelijk niet is misgelopen.

En zo zijn er veel herkenbare voorbeelden waarin voetbalverenigingen extra sponsorinkomsten zijn misgelopen. Zonde vindt Dijkstra, want "sponsorinkomsten zijn erg belangrijk bij het realiseren van de dromen en ambities van een sportvereniging." Daarom wil hij sponsorcommissies en vrijwilligers graag helpen om een succes te maken van sponsoring. Naar aanleiding van zijn eigen ervaringen uit de praktijk is de nieuwe dienst Bundll ontstaan: online ondersteuning voor sponsorcommissies van sportverenigingen (www.sponsorbeheer.nl).

Bundll maakt een succes van sponsoring. Altijd en overal toegang tot contactgevens van sponsoren en sponsorafspraken. Eenvoudig contracten en facturen opstellen. Met een uitgebreid informatiecentrum voor inspiratie en ondersteuning. Hiermee biedt Bundll de vrijwilligers gemak, overzicht en structuur. Zo kan de sponsorcommissie op tijd in actie komen en blijven vrijwilligers enthousiast. En met een goed georganiseerde, enthousiaste sponsorcommissie wordt een voetbalvereniging al snel aantrekkelijker voor sponsoren. Zo kan een vereniging kan het tij keren in deze moeilijke sponsortijden.

Terug naar al onze nieuwsberichten